Slaves BC - Lo, and I Am Burning

Artwork: Josh Tieler

De Amerikaanse black metalband Slaves BC klinkt op hun tweede full length album zoals een black metalband hoort te klinken: rauw, intens en demonisch. Zanger/drummer Josh dook in de notities die hij schreef tijdens zijn duistere periodes, herschreef ze en krijste ze daarna als een soort zelftherapie de microfoon in met (plottwist!) Jezus aan zijn zijde. Geplaagd door persoonlijke drama’s (het overlijden van zijn grootmoeder), twijfels over zijn geloof, zelfmoordgedachtes (‘Glory’) en mentale problemen, brengt hij alles bijeen in negen nummers die onder het kopje black metal vallen. Uitstapjes zijn er in kleine mate naar death metal en doom maar het is de ruwe mix, blastbeats, de snerpende krijs en de gitaren die er met tremolo picking voor zorgen dat het black metal hart sneller gaat kloppen: De plaat doet denken aan een oud ondergronds tunnelnetwerk waar verloren vuurgeesten ronddwalen op zoek naar vergeving zodat ze naar het hiernamaals kunnen vertrekken.
Met deze plaat wordt des te meer bewezen dat muziek voor zowel de artiest zelf als de luisteraar therapeutisch kan werken. Een confronterend nummer als ‘Honor Thy Father and Mother’ schrijf je niet zomaar uit de losse pols. Het is een kwestie van herschrijven, schrappen en door de pijn heen bijten.

Al met al is dit een heerlijk ruwe black metalplaat die vooral laat horen dat ieder persoon zijn eigen kruis met zich meedraagt (pun intended).

Tracklist:

1. Lo
2. We are all God's Fault
3. Lightbearer
4. Glory
5. XLV
6. I Looked Upon The Face of God, and My Body Turned as Ash
7. Honor Thy Father and Mother
8. When Her Prayers Are Silenced
9. Unclean




Comments

Popular posts from this blog

Scientist - Barbelith

Derhead - Irrational I

Wills Dissolve - Echoes